Forma1-Live.hu

Alonso és Räikkönen is elégedett autójával

A Pénteki szabadedzések után mindkét Ferrari pilóta elmondta, elégedettek az F14T-vel és remélik a hétvége további részében is sikerül hasonló jó eredményeket hozniuk.

Kimi Räikkönen délelőtt hetedik, délután pedig a harmadik leggyorsabb kört futotta Monzában.
“Sok munkánk volt, de pozitív napot tudhatunk magunk mögött. Teljesíteni akartuk a terveket, így mindkét edzésen a maximumot hoztuk ki magunkból. Délelőtt különböző aerodinamikai beállításokat teszteltünk, próbáltuk megtalálni a legjobb leszorító erőt. Délután pedig a sebességet nézve egy köztes megoldást próbáltunk, ami mindkét gumival a legoptimálisabb lehet. Ami a gumikat illeti, a lágyabb keverék jobb a vezethetőség szempontjából, de a keményebb sem olyan rossz. Igazából erre is számítottunk. Bízom a holnapi jó szereplésben és ott lehetünk a legjobb pozíciók egyikén.”

Fernando Alonso az első és a második szabadedzésen is a negyedik helyen végzett.
“Monza egy különleges futam és ez még inkább igaz, ha a Ferrari versenyzője vagy. Tapasztalom már ezt pár éve, de mindig jön valami új. Nagy élmény egy Ferrarival Monzában versenyezni, mivel a rajongók nagy lelkesedéssel szurkolnak neked.”
“A fő célunk a megfelelő beállítások megtalálása volt, erre koncentráltunk. Elégedett vagyok mindennel. A gumik sem működtek rosszul, a sebességünk sem volt rossz, úgy gondolom az időmérőn erősek lehetünk. Bízom a pozitív folytatásban.”

 

playf1.net