Forma1-Live.hu

A Red Bullnál jön a csapatutasítás?

A Red Bull két pilótája közül egyedül Daniel Ricciardonak van esélye a Mercedesek elől elorozni a bajnoki címet, ezért reméli, hogy utasításokkal, csapatsorrend felállításával segíti őt az energiaitalos istálló az elkövetkezendő 4 versenyen.

A matematikai esélye is elszállt a négyszeres világbajnok német pilótának, hogy megvédje címét ezért Ricciardo abban bízik, hogy a Milton Keynes-i alakulat őt fogja előnyben részesíteni.
Az ausztrál versenyzőnek jelenleg 73 pont a lemaradása az éllovas Lewis Hamilton mögött és mivel az utolsó, Abu Dhabi versenyhétvégén dupla pontokat osztanak van esélye az elsőségre, de ehhez a Mercedesek rossz szériája is kell, ami nem valószínű.

“Tegyük fel, amennyiben Seb előrébb lesz, mint én, de én gyorsabb vagyok, akkor valószínű, hogy meg fog történni, hacsak ezzel ő több helyet nem veszít. Még nem beszéltem erről Christiannal, vagy a csapattal, de mivel nekem még van esélyem, remélem így járnak majd el.”

Riccardo azt is hozzátette, hogy minden a verseny pillanatában dőlhet el, de szerinte a körülményeket figyelembe véve, a verseny vége felé számítani lehet utasításokra.