Forma1-Live.hu

Hamilton: remek autó, kiváló csapat, maradok!

Lewis Hamilton nem győzte dícsérni csapatát az Orosz nagydíjat követően, miután nagy fölénnyel megnyerte azt, csapattársa Nico Rosberg előtt és az újabb győzelemnek köszönhetően a Mercedes elhódította a konstruktőri világbajnoki címet.

A brit versenyző ezzel a győzelmével ismét további 7 ponttal növelte előnyét a vb összetettben német csapattársával szemben, de a trófea sorsa még közel sem dőlt el.
Lewis Hamilton szerződése hamarosan lejár, ám kijelentette, hogy reményei szerint még hosszú éveken át a MErcedesnél versenyezhet a Forma-1-ben.
“Hihetetlen az összhang a csapaton belül, mindenki egy vérbeli versenyző és mindenben támogatnak. Nyerni akarnak ők is és éppen ezért van az, hogy a motor és az autó is fantasztikus. Nagyon boldog vagyok a Mercedesnél és ők is elkötelezettek. A szezon végével megvitatjuk a szerződésemet. Mindig hosszú távra tervezek egy csapattal. Hat kiváló éven vagyok túl a McLarennel és szeretnék itt is legalább ennyit.”

Lewis Hamilton azt is elmondta, hogy a csapat kiválóan teljesített a hétvégén és megérdemlik a konstruktőri vb címet. A versenygépével teljes mértékben elégedett volt, nem talált kifogást benne.

A brit pilóta azt is elmondta, hogy meglepődött azon, hogy csapattársa a második helyen végzett. A kettes kanyarban történteknél Hamilton volt az aki engedett és nem akart még egy Spa-i versenyt.