Forma1-Live.hu

Massa 18. helyezésének oka

Az első Orosz nagydíj időmérőjén Felipe Massa csak a 18. pozíciót tudta megszerezni, mivel autójában gondok volt az üzemanyag nyomással és cserélniük kellett az üzemanyag pumpát.

A Williams brazil pilótája a Q1-ből nem tudott tovább jutni, mivel versenygépének motorja nem kapott elegendő üzemanyagot, így még a Caterham pilótája, Marcus Ericsson is előtte végzett. A kvalafikáción csak találgatott csapata, mi is okozhatja az erőforrás gyengeségét. Felmerült az ERS rendszer hibája, de szerencsére kisebb gond hátráltatta Massát.

“A probléma már akkor jelentkezett, amikor kimentem a garázsból. Azt mondták, próbáljak meg más vezetési módot, más gombokat hátha sikerül jobb időt futni, de nem ment. Mechanikus probléma lépett fel, ami miatt az üzemanyag pumpát cserélni kellett. Nem volt mit tenni.” – nyilatkozta a brazil pilóta.

Massa bízik a jó szereplésben a versenyen, hiszen az orosz pálya szélessége több szakaszon is lehetővé teszi az előzést.

“Úgy gondolom lesz lehetőségem előzni. Ezen a pályán két hosszú egyenes áll rendelkezésre erre. Bár sokkal könnyebb lenne a megfelelő helyről indulva, mert akkor csak a pozíciót kellene tartani. Meglátjuk mit tudunk tenni és bízom a holnapi jó szereplésben.”

Frissítés!

Nem oldotta meg az üzemanyag pumpa cseréje a problémát, így a csapat úgy döntött az egész motort kicserélik autójában. Büntetést ezúttal nem kap, mivel egy korábban használt erőforrást építettek be a versenygépébe.