Forma1-Live.hu

A Mercedest legyőzni lehetetlen volt – Smedley

Rob Smedley boldog a harmadik és negyedik hellyel az Osztrák nagydíjon, mivel a Williamsnél tudták, hogy nem tudják a végéig tartani a tempót a Mercedesekkel.

Az időmérőn a két Williams pilóta remekül teljesített, Felipe Massa a pole pozícióból, míg Valtteri Bottas a második helyről várta a vasárnapi rajtot. Ám ennek ellenére a csapat teljesítményért felelős főmérnöke tudta, hogy reális esélyük nincs a győzelemre, ezért a harmadik és negyedik helyet tűzték ki célul.
“Gyorsabb autó és szervezettebb csapat diadalmaskodott felettünk ismét. Nagyszerű munkát végeztek egész hétvégén, gratulálok nekik. A mi versenyünk nem volt problémamentes, figyelnünk kellett a fékekre és a gumikra egész futam alatt. Biztosak akartunk lenni, hogy célba érünk a harmadik, negyedik helyen és nem akartunk ostobaságot elkövetni azzal, hogy harcba szállunk a Mercedesekkel, mert rosszul is elsülhetett volna.” – nyilatkozott a verseny után a szakember.

Nico Rosberg az első korai bokszkiállás után ugrott az élre, majd Lewis Hamilton is a második kiállásnál tudott Bottas elé kerülni, tehát a taktikán is múlt a Mercedesek vezetése. Rob Smedley szerint nem hibáztak a stratégiával, a biztonságra törekedtek.
” Nem hiszem, hogy bármit is másképp kellett volna csinálnunk. A Mercedesnek is voltak problémáik, nem gondolom, hogy végig mindent beleadtak volna. Ha rögtön reagálunk a taktikájukra, meglehet, hogy a célig sem tudtunk volna eljutni. A hátsó gumik túlzott mértékben koptak. Elégedett vagyok a teljesítményünkkel.” 

f1team.leiaja.com