Forma1-Live.hu

Kerékcserén bukta el Hamilton a 7 pontot

Lewis Hamilton kicsit csalódott a hétvégi szereplésével kapcsolatban és úgy véli, megnyerhette volna az Osztrák nagydíjat.

A Mercedes brit versenyzője nem szerepelt jól az időmérő Q3-as szakaszában, két hibája miatt nem sikerült mért kört futnia, így a kilencedik helyről várta a vasárnapi futamot. Remek rajtot vett és a második körben már a 4. helyen autózott, csapattársa mögött.
Az Osztrák nagydíjon a bokszkiállások döntöttek a helyezésekről. Hamilton Nico Rosberg mögött 1.9 tized másodperccel végzett, ez éppen annyi hátrány volt, mint amennyit bokszkiállásai alkalmával elvesztegetett csapata. Ezzel a versenyt megelőző 22 pontos hátránya 29-re növekedett.

“Meg kell néznünk a kiállásokat, lehet rosszul álltam be” -nyilatkozta a verseny után, majd hozzátette “Abból is látszik, hogy milyen jó volt a tempóm a versenyen, hogy a végén nyomást tudtam gyakorolni Nicora.”

“Nagyon sokat dolgoztam a rajtjaimon és talán ez volt pályafutásom eddigi legjobbja. Élveztem a versenyt, de összességében nem volt jó hétvégém, de az hogy a második helyet sikerült megszereznem az remek.”

A Mercedesek eddigi legszorosabb futamukat vívták ellenfeleikkel az idei évben. A harmadik helyen célba érő Valtteri Bottas mindössze, 8.1 tized másodperccel volt lemaradva Nico Rosbergtől, ami jelzés értékkel bír a német alakulatnak, hogy kezdenek zárkózni vetélytársaik.

A leintés után Toto Wolff a Mercedes sportigazgatója nyilatkozta: “Ilyen keményen idén még nem kellett megküzdenünk a győzelemért. Súlyos nehézségeink voltak.”
Ismét megbízhatósági problémák jöttek elő, csak úgy, mint Kanadában, főként hűtési gondok. Mindkét Mercedes pilóta a határon autózva tudta hozni az első két helyet.

spin.ph