Forma1-Live.hu

Pedro de la Rosa távozott a Ferraritól

Folytatódik a Ferrari teljes átalakítása, Pedro de la Rosa is távozott Maranellóból, adta hírül pénteken a csapat. Az elmúlt időszakban több nagynevű szakembertől is megvált a patináns olasz istálló.

A 43 spanyolt tartják a Forma-1 egyik legjobb tesztpilótájának, akit a Ferrari Fernando Alonso kérésére szerződtetett még 2013-ban. Elsődleges feladata egy modern szimulátor kiépítésének segítése. De la Rosa ezt megelőzően a McLarennél dolgozott modern szimulátorral és mint tudható a wokingi technika manapság is a legjobb a Forma-1-ben.

Sokan távoztak a Ferraritól, viszont páran érkeztek is az idei mezőnyből, akik elvesztették üléseiket előző csapatuknál. Jean-Eric Vergne tesztpilótaként csatlakozhat a csapathoz, míg a Saubertől elküldött Esteban Gutierrez, Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel mellett a harmadik pilóta lesz. Marc Gené és Davide Rigon szintén tesztpilótaként kap szerepet 2015-ben.

Azt még homály fedi, hogy de la Rosa hol folytatja tovább, de nagy a valószínűsége, hogy Alonsot követve, visszatér régi csapatához a McLarenhez.