Forma1-Live.hu

Perez: Nehéz dolgunk lesz

A McLaren istálló mexikói pilótája, Sergio Perez szerint nehéz lesz jó eredményekért harcolniuk a hátralévő versenyeken.

Perez szerint megnehezíti az esélyeiket, hogy az élmezőny csapatai még fejlesztik az autóikat a konstruktőri bajnokság miatt, míg a McLaren már teljes erővel a 2014- es szezonra készülnek.

„Az nyilvánvaló, hogy a szezon vége felé már csak a bajnokság első három-négy csapata fejleszti az idei autót, a többiek pedig már gőzerővel készülnek a 2014-es esztendőre, ami jóformán egyet jelent azzal, hogy nekünk egyre nehezebb dolgunk lesz, ha szeretnénk még elérni egy-két kiugró eredményt. Persze nekünk is lesz még egy-két újításunk, ezekkel azonban már elsősorban a következő évre készülünk, de azért bízunk abban, hogy sikerül majd optimalizálni őket az adott pályákhoz, mint például a soron következőhöz, ami az év egyik legkeményebb megmérettetése lesz”- nyilatkozta a 23 éves mexikói versenyző.

Perez- t a soron következő Szingapúri Nagydíjról is kérdezték.

Nem tudom, hogy mire számítsak a hétvége előtt, mert Szingapúrban általában eléggé kiszámíthatatlanul alakulnak a dolgok, a pálya pedig hatalmas kihívás elé állítja az autókat és a versenyzőket is. A lehető legtöbbet szeretnénk kihozni a nagy leszorítóerőt biztosító beállításinkból, azt pedig majd meglátjuk, hogy milyen eredményt érünk el ezen a trükkös pályán. Szeretem az utcai pályákat, itt pedig tényleg lehet támadni a kanyarokat, úgyhogy már várom a futamot!”

(fotó:AP)