Forma1-Live.hu

Petrov ismét a Forma-1- ben?

Vitalij Petrov, Oroszország első F1- es pilótája nem adta fel az álmait, hogy újra rajthoz állhasson a legmagasabb kategóriában.

Petrov megfelelő támogatással rendelkezik ahhoz, hogy akár alá is írhasson egy előszerződést valamelyik csapattal. Némileg nehezíti a helyzetét, hogy az orosz állam a mindössze 18 esztendős Szergej Szirotkin- t támogatja. Petrov azonban bizakodó, mert szerinte nem csak egyetlen nagy támogatóval lehet bekerülni a mezőnybe.

“Ez nem számít. Mindenki azt hiszi, hogy 30 millió dollárt kell találnod egy csomagban – nem ez a helyzet”. Az összeget felbonthatod több részletre is. Ha ma találok 10-15 milliót, akkor azonnal alá tudok írni egy előszerződést, majd elkezdhetek készülni a következő szezonra. Ezzel részt vehetek a teszteken és még versenyezhetek is, majd a szezon közben kell megtalálni a fennmaradó részt. Szóval nem ez számít”. Ami engem illet, könnyebb volt, amikor egy nagy cég volt, és ez neki is jobb: nagy reklámfelületet kapna az autón. De ha három lesz, akkor legyen három.”-kezdte Vitalij.

„Minden csapat szenved anyagilag, és mindenki tapasztalt pilótát akar – olyat, mely képes magával hozni némi támogatást is, különben ezek a csapatok előbb vagy utóbb csődbe mennek”- zárta visszatérésének lehetőségeiről a gondolatait az orosz versenyző.

 

(fotó: GETTY IMAGES)