Forma1-Live.hu

Räikkönen elismerte, ő hibázott

A motorcserék miatt csak a 18. rajtkockából vághatott neki a finn Kimi Räikkönen az Amerikai nagydíjnak, ám rögtön a rajt után már a 10. helyen autózott.

Räikkönen, hozva a 2 héttel ezelőtti formáját, továbbra is elég harciasnak tűnt, és keményen küzdött a 2 Toro Rosso megelőzésével. Azonban hiába volt erős a finn, egy apró baki a futam végét jelentette neki.

A szinte már száraz pályán ráhajtott egy vízfoltra, melynek következtében a kavicságyban kötött ki. Igaz, onnan még ki tudott vánszorogni, de az autója megsérült, így feladni kényszerült a futamot.

Räikkönen nyilatkozott az esetről, és elismerte, egy az egyben az ő hibája volt. Nagyon csúszósnak találta ott a pályát, és nem látta a vízfoltot, melynek következtében az autó hátulja megpörgött. Akkor hirtelenjében úgy gondolta, ha az autó oldalával találja el a falat, nem okoz akkora kárt. Az eset után azonban meggyűlt a baja egy reklámtáblával is, ami felakadt az autója elejére, és mire ezt sikerült leszednie róla, az első fékek túlmelegedtek.

Így történt, hogy kiállni kényszerült, még mielőtt teljesen tönkrementek volna a fékek. Ennek ellenére egészen csalódott volt, hiszen másodszorra nullázott, holott elismerte, nagyon jó volt az autójuk.

www.mtv.fi