Forma1-Live.hu

Räikkönen idén is szenvedni fog?

Megtartja a vonórudas első felfüggesztését az idei szezonra is a Ferrari csapat.

Az olasz márka annak ellenére is ragaszkodik ehhez a koncepcióhoz, hogy a tavalyi szezonban igencsak megkeserítette világbajnok pilótájuk, Kimi Räikkönen munkáját.

Az összes többi istálló a hagyományosnak mondható nyomórudas felfüggesztést használja, egyedül a Ferrari ragaszkodik ehhez a vonórudas megoldáshoz. Elviekben ez hasznos is lenne aerodinamikailag, illetve jóval alacsonyabban is van az autó tömegközéppontja, de ez a csapat teljesítményén nem igazán segített. 2007 finn világbajnoka például egész évben szenvedett az első felfüggesztésével, amit folyamatosan próbáltak a vezetési stílusához igazítani, de ez a megoldás rendkívül érzékenyen reagál bármiféle változtatásra. Spanyol csapattársa, Fernando Alonso is küzdött ezzel a problémával, de az eltérő vezetési stílusa miatt, ő könnyebben tudott alkalmazkodni a szezon során.

Räikkönen csapattársa az idei szezontól a Red Bull Racing- től érkező, négyszeres világbajnok Sebastian Vettel lesz, aki szintén a pontosan vezethető első felfüggesztésű versenyautókat kedveli, így meglátjuk majd, hogy mire mennek az idei megmérettetéseken.

 

Fotó:Joe Klamar/Getty Images