Forma1-Live.hu

Räikkönen már nem a régi

Az utóbbi időben mintha Kimi Räikkönen teljesítménye visszaesett volna. Ezt elmondhattuk a szezon elején is, majd jött a bejelentés, hogy jövőre is marad. Akkor mintha magához tért volna, próbálta hozni a legjobb eredményeket. Ez azonban mostanra újra eltűnt belőle.

A Ferrari 2 pilótája között szemmel láthatóan hatalmas különbség van. Nézhetjük a pontokat, ahol Räikkönennek fele annyi sincs, mint Vettelnek, vagy hogy mindössze kétszer állhatott idén dobogóra, szemben csapattársával, aki ezt 12 alkalommal tehette meg, ebből háromszor első helyen.

Ez a gyenge teljesítmény azonban, ahogy korábban is írtuk, nem most keletkezett nála, igazából már a tavalyi szezonra is visszanyúlik, ahol rendre gyengébben teljesített, mint akkor csapattársa, Fernando Alonso. Azonban hogy ennek mi lehet az oka? Nagyon egyszerű.

Räikkönen jelenleg a mezőny legidősebb tagja, a maga 36 évével, és bár sokat szereti, el kell ismerni, egyszer mindennek eljön a vége. Felette is elszállnak az évek, és habár mindig a saját megérzéseire hagyatkozott, ezek az idő múlásával megkopnak, a reakciók lassulnak. Ha jó formában van, nem érdekli különösebben, hogy ki hogy teljest körülötte. A mostani mexikói nagyídj hétvégéjén azonban pontosan látszott, Vettel az, aki húzza a csapatot. HA vele bármi történik, Räikkönen nem tudja helyettesíteni, és nem tudja azt az eredményt hozni, amit a német hozott volna az olaszok számára.

www.eurosport.co.uk