Forma1-Live.hu

Räikkönent nem érdekli a Lotus munkamorálja

A finn világbajnokot szokás szerint nem érdekelte az Indiai Nagydíjon történt incidens utáni csapatrádiós nézeteltérés.

Kimi Räikkönennek teljesen elfogytak az abroncsai a futam végére, ezt kihasználva a csapattársa, Romain Grosjean a 4. kanyar előtt bebújt a finn pilóta mellé, de az kiterelte a pályáról! Grosjean megelőzte ugyan a manővert követően, de vissza kellett engednie maga elé márkatársát, hiszen jogosulatlan előnyszerzéssel tudott csak elmenni mellette! Romain végül meg tudta előzni a 2007- es világbajnokot, de ezt a csatát a boxban nem nézték jó szemmel. Alan Permane szájából elhangzott egy f*ck, amire Kimi szokásos stílusában válaszolt: „ b*zd meg, ne ordibálj velem te s*ggfej”.

„Ugyanúgy versenyzek mindenki ellen. Más csapatok versenyzői és a csapattársam ellen is. Normális, hogy el kell menned az útból, de nem teheted meg egy gyors kanyarban. Talán vetniük kellene egy pillantást arra, hogyan beszélnek, de ők így dolgoznak – részemről rendben van.”- mondta Räikkönen a versenyt követően.

Eric Boullier, csapatvezetőt is kérdezték az incidenst követően:

“Mindkettőjükkel beszélek Abu Dhabiban. Ezekért a fiúkért dolgozunk, de egy csapat áll mögöttük és rájuk is kell gondolni. Ha Kimi abroncsai nem koptak volna el, akkor dobogós helyezést ér el. Engedjük őket versenyezni, ami normális, de a gumik elkoptak és próbáltuk a lehető legtöbb pontot megmenteni Kimivel. Azért aggódtunk, hogy Romain abroncsai is elkopnak. Motorproblémánk is volt, ezért mindent lekapcsoltunk azért, hogy az erőforrás kibírja a végéig. Nagy volt az idegesség, amit nem mindig könnyű kezelni. Kimi versenyző. Mindenkivel versenyzik és ezt meg is értem. De amikor a gumik elkopnak és két másodperccel maradsz el csapattársad körideje mögött, akkor nem szabad drámát okozni.”