Forma1-Live.hu

Red Bullnál is bíznak a jó folytatásban

Míg Daniel Ricciardo folytatni akarja remek sorozatát, addig Sebastian Vettel abban bízik, hogy végre véget ér balszerencse sorozata és a Kanadai nagydíjon már jó eredményeket tudnak elérni.

A szezon során a német, címvédő pilótát folyamatos technikai hibák hátráltatják, legutóbb a Monacói nagydíjon a turbó mondta fel a szolgálatot az autóban és ezért kellett rögtön az elején feladnia a versenyt. Így jelentősen visszacsúszott a tabellán, hiszen a szorosan a nyomában lévő csapattársa és a Force India versenyzője, Nico Hülkenberg is pontot tudott szerezni a hercegségben és megelőzték az összetettben.

Vettel számára nagy a tét Kanadában, így nem hibázhat a hétvégén.
“Kanada egy gyors pálya, amit betonfal vesz körbe. Nagy a kockázat, főként a 15-ös kanyarban, ahol néhány centis kicsúszás akár végzetes is lehet. Keskeny jobbos, balos ívek vannak és elég gyakran jön a pályára a biztonsági autó” – nyilatkozta Vettel Montrealról.

Csapattársa az ausztrál Riccardo reméli, hogy ezúttal lesz esélye elkapni a Mercedeseket, de ugyanakkor ő is tudja egy hiba és vége lehet a versenyének.
“Könnyű hibát véteni bármelyik kanyarban, de a legkeményebb az utolsó. Közel végsebességgel érkezel meg a kanyarba és nem sokat lassítasz, egyszerűen félrerántod a kormányt. Hiszen minél közelebb mész el a falhoz, annál gyorsabb kört tudsz menni. De ha túl közel a fal, akkor könnyen kieshetsz.” – tette hozzá Daniel Riccardo.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke Monaco után bizakodik hiszen az ausztrál pilóta csupán 0,4 másodperccel Hamilton mögött ért célba, harmadikként. Ez azonban főként annak volt köszönhető, hogy a brit szemébe por került és nem látott jól, emiatt lelassult, de Riccardo teljesítménye és az autó új fejlesztései is közrejátszottak ebben.
“Idén most először tudtuk felvenni a Mercedessel a versenyt, vannak fejlődésre utaló jelek és közeledünk hozzájuk” – mondta Christian Horner.

f1weekends.com