Forma1-Live.hu

Ricciardo: Meg akarom verni Vettel-t

Remek teljesítményt mutat a Red Bull Racing 2014- től szerződtetett ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo.

Ricciardo a 2014- es szezon első négy versenyén, rendre maga mögé utasította négyszeres világbajnok csapattársát, a világbajnoki címvédő Sebastian Vettel-t. A címvédő osztrák csapat rendkívül elégedett a fiatal ausztrál eddigi munkájával, azonban azt is elmondták, hogy Vettel autójának kasztnija sérült volt. A soron következő Barcelona- i futamra azonban egy vadonatúj kasztnit kap a német, valamint érkeznek a fontosabb fejlesztések is.

„ Mindegy, végül ki végez jobb munkát, tisztelni fogjuk egymást. Ha Seb végez előrébb idén, akkor nyilván nem leszek elégedett, de tisztelni fogom őt.”-nyilatkozta Daniel Ricciardo.

Az ausztrál pilóta elmondta azt is, hogy többféle forgatókönyvük is lehet egy-egy versenyhétvégén, amiket rendre megbeszélnek egymással, valamint a mérnökökkel, és a csapatvezetéssel.

“Vannak helyzetek, amikor harcolunk egymással, de be kell tartanunk, amit a csapat kér tőlünk. Persze nem jó, ha verseny közben azt mondják neked, hogy előzd meg a másik autót, mert az lassabb nálad. Én nem így akarok győzni. Harcolni akarok a legjobb Seb ellen.”-tette még hozzá a fiatal ausztrál.

Fotó: AFP