Forma1-Live.hu

Ricciardo nem bánja a történteket

A futam utolsó köreiben történt balesetről megoszlanak a vélemények. Az FIA végül versenybalesetnek minősítette a Nico Rosberg-Daniel Ricciardo esetet.

Ricciardo elmondta, kevés idő volt már hátra a versenyből, és ő úgy érezte, hogy meg van a tempója mind Rosberghez, mind pedig Vettelhez képet, akik a keményebb keveréken voltak. Ezért döntött úgy, hogy megpróbálja megelőzni Rosberget az első kanyarban. Az ausztrál pilóta hozzátette, Nico hagyott neki helyet a kanyar bejáratánál, ő viszont későn kezdett el előzni, így lecsúszott az ívről. Amikor ki akart gyorsítani, már nem volt elég helye, Nico Rosberg vagy nem látta, vagy nem akarta látni hogy ott van közvetlenül mögötte.

Ekkor összeértek, Nico Rosberg defektet kapott, Ricciardonak az eső szárnya sérült, mindkettejüknek be kellett mennie a boxba.

Nico Rosberg végül csak a 8. helyen ért célba, Daniel Ricciardo azonban a 3. helyen fejezte be a 30. Magyar nagydíjat. A verseny után adott interjújában elmondta, hogy rendkívül elégedett az autó teljesítményével, hiszen korábban gondolni sem merték volna, hogy mindkét autójuk dobogón fog végezni a hétvégén.

www.dailymail.co.uk