Forma1-Live.hu

Ricciardot megbüntetik

Már Austinban bejelentették, hogy a Renault elkészült az új erőforrással, ami minden bizonnyal 2 másodperccel lesz gyorsabb az eddiginél, azonban még néhány finomítás hátra volt.

Most azonban már minden készen áll arra, hogy be is szereljék. Elsőként Ricciardo kapta meg ezt, így Brazíliában 10 rajthelyes büntetésre számíthat az ausztrál versenyző.

A Red Bull úgy döntött, először csak Ricciardo autójába szerelik be az új erőforrást, viszont ha a szabadedzések alatt megbízhatónak bizonyul, és valóban gyorsabb a réginél, amellyel csapattársa fog menni, akkor szombaton már Kvyat is megkaphatja az újat. Ezzel viszont ő is 10 rajthelyes büntetésre számíthat, Ricciardohoz hasonlóan.

Ezek az új adatok mind a 2 félnek fontosak, hiszen a Red Bull még koncentrál az idényre, a Renaultnak pedig ez már a 2016-os motor alapját szolgálja.

A nagy csapattal ellentétben a kis csapat, a Toro Rosso azonban nem kívánt élni az új motorok adta lehetőséggel. Ebből is látszik, hogy ők már minden bizonnyal a Ferrari 2015-ös motorjaira készülnek.

 

asia.eurosport.com