Forma1-Live.hu

Rosbergnél nem volt ma jobb

Az idény utolsó előtti nagydíja nem sok izgalmat tartogatott sem a nézőknek, sem a pilótáknak.

Rögtön a rajt után ugyan Hamilton megtámadta Rosberget, előznie nem sikerült. Nem úgy mint a finn, Valtteri Bottasnak, aki már az első kanyarban Räikkönen mellett volt, most azonban a 2 finn elkerülte az ütközést.

Talán Carlos Sainz volt az egyetlen, aki csalódottan zárta ezt a hétvégét. Autójával ugyanis már a futam előtt, a kivezető körön gondok adódtak, úgy kellett visszavontatni az autót, és habár a box utcából elrajtolt, néhány méter után közölte a csapattal a rádión, hogy nincs hajtás.

Az első kerékcserékre nem kellet sokat várni. Már a 10. körben jöttek a Mercedesek, akiknél meglepően lassú volt a kerékcsere, azonban első 2 helyüket még ez sem veszélyeztette.

A kiállások után Hamilton újból próbálta támadni Rosberget, ám miután néhány kör után látta, hogy értelmetlen, fel is adta, hiszen tudta, hogy csak a gumijait koptatja feleslegesen.

Az első 2 helyért zajló csatában a 2. kiállás után sem történt változás. Ekkor azonban a középmezőnyben Verstapen csinálta meg a “showt”, és bravúros előzést bemutatva megelőzte Perezt. Maldonado és Ericsson csatája nem volt ilyen szerencsés. Maldonado megforgatta ellenfelét, így rögtön vizsgálni is kezdték.

A hátralevő körökben már semmi izgalmas változás nem történt. Rosberg nyert, Hamilton és Vettel mögött, Räikkönen lett a 4., Bottas pedig az 5., de ő már körhátrányban fejezte be a futamot.

végeredmény

thef1news.com, formula.hu