Forma1-Live.hu

Semmi összefüggés Webber és Grosjean kiesése között

A Renault szerint semmi köze egymáshoz a két meghibásodásnak, de mindenképpen kivizsgálják mi történt.

Mark Webber, és Romain Grosjean is feladni kényszerült a Szingapúri Nagydíjat a Renault motor meghibásodása miatt, de a motorszállító szakemberei szerint két különböző problémáról van szó.

„Őszintén szólva ez egy keserédes nap volt. Hogy a Red Bull és a Lotus révén egyszerre két versenyzővel, Sebastian Vettellel és Kimi Räikkönennel is képviseltethettük magunkat a dobogón, jó érzés, de több problémánk is volt a versenyen, amelyekkel már jó ideje nem szembesültünk. Romain autójában ezen a versenyen új volt a motor. A futam elején az erőforrás igen sok levegőt fogyasztott, ezért arra kértük a csapatot, iktassanak be egy pluszkiállást, hogy feltölthessük a pneumatikus rendszert. Ez a megoldás viszont csak ideiglenesnek bizonyult – a következő körben sajnos le kellett állítanunk az autót. Mark esetében vízszivárgást észleltünk a motor hűtésénél, közvetlenül a futam vége előtt. Mivel már nagyon közel volt a kockás zászló, mindent elkövettünk, de végül víz nélkül túlmelegedett a motor, és félre kellett állnia” – mondta Remi Taffin, a Renault főmérnöke.

„Bár nem különösebben aggódunk amiatt, hogy a két hiba között van összefüggés, mindkettőt részletesen megvizsgáljuk majd, és meg is oldjuk Dél-Koreáig. Mindeközben ugyanakkor gratulálunk Sebastiannak és Kiminek a kiváló versenyükért. Már nagyon várjuk Koreát, ahol remélhetőleg minden autónk átszeli majd a célvonalat” – zárta gondolatait a francia mérnök.