Forma1-Live.hu

A McLaren és a Sauber is nullázott

A Sauber istálló öt futamot követően is pont nélkül áll a konstruktőri bajnokságban és a McLaren gárdája is már harmadik alkalommal sem szerzett világbajnoki pontot.

A Sauber jelentős fejlesztésekkel érkezett a Spanyol nagydíjra, ám a várt eredmények messze elmaradtak, annak ellenére, hogy a pénteki szabadedzéseken jól kezdett a csapat.
A versenyen csak szenvedtek és sokszor a Marussiákkal versengtek a jobb helyezésért, végül felül tudtak kerekedni és Esteban Gutierrez a 16., Adrian Sutil a 17. helyen zárta a futamot.

A pilóták csalódottak a teljesítményük miatt: “Nem volt elegendő tapadásom és az autó teljesítménye is kiábrándító. A keményebb gumikeverékeken jobb tudtam lenni, mint a közepeseken, de ez az egész egy nagy csalódás volt számomra. Kanyarodás közben elvesztem a tapadást, ez komoly problémát okoz. Ezt a jövőre nézve minél hamarabb orvosolnunk kell.” – nyilatkozta Sutil.

A McLarennél a jó szezon kezdés ellenére nem jönnek az elvárt eredmények. Ezúttal Jenson Button bizonyult jobbnak csapattársánál, Kevin Magnussennél és épphogy lemaradva a pontszerző helyekről a 11., a dán újonc pedig a 12. helyen végzett. A futam után mind a két pilóta, mind pedig a csapat csalódott volt, jobb teljesítményre számítottak a középmezőnyben. Jenson Button szerint lehetőségük lett volna a pontszerzésre de eltaktikázták magukat a második kerékcserével. Ám ahogy mondta: “Mindez ellenére úgy gondolom, hogy ma is tanulhattunk fontos dolgokat és a jövő heti teszt alkalmával még folytathatjuk a tanulást. A középmezőny rendkívül szoros, tehát minden kis fejlesztés, előrelépés fontos lehet számunkra.”

 

hird
f1ring.hu