Forma1-Live.hu

Vettel kezd magára találni

A négyszeres világbajnok pilóta, Sebastian Vettel a tegnapi Spanyol nagydíjon ismét megcsillogtatta tehetségét és mindent kihozott az RB10-esből. Az időmérőn egy váltóhiba miatt 5 helyes rajtbüntetést kapott, így csak a 15. pozícióból indulhatott a vasárnapi futamon. Innen egészen a negyedik helyezésig tornázta fel magát, amellyel a Red Bull tulajdonosát is lenyűgözte.

A német címvédő az eddigi 4 verseny alatt csak szenvedett az autóval és nem tudta hozni a tőle elvárt eredményeket. Emiatt rengeteg kritikával illették, amelyre a Spanyol nagydíjon rácáfolt. Nemcsak tizenegy pozíciót javított a rajthoz képest a futamon, de még a leggyorsabb kört is megfutotta, 1:28.918-al.

A Red Bull tulajdonosa elismerően nyilatkozott Vettelről:
“Világbajnokhoz méltó teljesítmény volt, ahogy Sebastian autózott. Számomra ez nem csoda, mivel tudom, hogy eddig is csak a balszerencse állt Vettel jó teljesítménye közé és úgy gondolom, hogy azért mert átmenetileg nem nyer valaki futamot, nem lesz rossz pilóta. Látjuk őt nap, mint nap dolgozni és tudjuk mire is képes valójában.” – nyilatkozta Dietrich Mateschitz.

Vettel is elégedett volt, elmondása szerint végre jól érezte magát az autójában.
“Az idei szezonban most először éreztem magam jól az autóban. És annak ellenére, hogy nem nyertem, nagyon boldog vagyok. Remélem innentől kezdve csak jobb lesz. Amit tudtunk megtettük, de nehéz hétvége volt. Nem tudtam annyit gyakorolni, mint ahogy terveztem. A futamon végre elégedett voltam az autóval, azonban nem egyszerű, ha valaki beragad a közép mezőnyben. Az autó sokat csúszkált, nem volt megfelelő tapadás a szélárnyékban. Ahogy eltűntek a versenytársak előlem, gyors tudtam lenni és tartani tudtam a tempót. Ehhez kellett a jó stratégia is, ami remekül működött.”

f1tornello.com