Forma1-Live.hu

Vettel, Riccardo: Barcelonában jobbak leszünk

Sebastian Vettel szerint a jó rajtpozíció megszerzése, Daniel Riccardo szerint a megfelelő beállításokkal lehetnek versenyképesek Barcelonában.

“A Forma-1 visszatér Európába a Spanyol nagydíjon. Ez azért nagyszerű, mert a telepített bázisunk nagyobb helyet ad számunkra, így egy kicsit olyan, mintha hazamennénk. A Circuit de Catalunya pálya gyors kanyarokkal van tele, eltérő magassági fokokkal. A pálya adottságai miatt kevés előzési lehetőség van és ezért lesz kiemelten fontos a rajtpozíció. Ezek a kanyarok egy aerodinamikailag nagyon jó autót igényelnek. A gumiknak is nagy terhelést jeléentenek ezek az ívek. így sok bokszkiállás lehetséges” – nyilatkozott a világbajnok címvédő pilóta.

Seabstian Vettel teljesen új kasztnit kap a Spanyol versenyre és Daniel Riccardo autóját is fejlesztik a futamig.

“Ez egy kiváló pálya, mindig is élveztem itt versenyezni. Itt mindenből van egy kicsi és ezért is olyan népszerű a teszteléseken. Az első szektorban sok kanyar követi egymást, míg a második inkább technikai jellegű, mindkettő nagyon érdekes. A harmadik szektor sok koncentrációt követel, így a megfelelő beállítás mindennél fontosabb. Ez fogja meghatározni a versenyhétvége kimenetelét. Azért is fontos a megfelelő beállítás, mert az egyenesben kicsi leszorító erő kell, viszont a technikás és a nagy íves kanyarokban ez veszélyes lehet. Ezért nem egyszerű megtalálni az egyensúlyt.” mondta az ausztrál.

f1fanatic.co.uk