Forma1-Live.hu

Gumitaktika döntő lehet Szingapúrban

Döntő lehet a gumitaktika a Szingapúri nagydíjon, ugyanis a Pirelli álttal a futamra szánt lágy és szuperlágy keverékek között körönként 2 másodperc különbség is lehet.

A szabadedzéseken és az időmérőn tapasztaltak tudatában az olasz gumigyártó cég motorsport igazgatója, Paul Hembery elmondta, ők is meglepődtek azon, hogy ekkora a különbség a két abroncs között és éppen ezért a háromkiállásos taktikát javasolja a csapatoknak.

Két kiállásos taktikával is teljesíteni lehet a versenyt, bár a három kerékcserés a szimulációk alapján gyorsabbnak tűnik, minden attól fog függni mennyire lesz jó a pálya tapadása. Amennyiben a tapadás jobb lesz és nem lesz eső Szingapúrban, akkor a két abroncs közötti különbség mérséklődni fog és a kétkiállásos taktikával is nyerhetnek.

A jól időzített kerékcserén nagyon sok múlhat, rengeteget nyerhet vele egy-egy versenyző, viszont ha nem reagálnak időben a másik csapat húzására, akkor sokat veszíthetnek vele. Egyszóval Szingapúrban nagyon sok múlhat a megfelelő gumitaktikán, ahogy a Red Bull ausztrálja, Daniel Riccardo is mondta, “kész gumiháborút láthatunk Szingapúrban”.