Forma1-Live.hu

Perez és Vergne is bizonyított – videó

Jean Eric Vergne és Sergio Perez is az utolsó körökben hihetetlen hajrába kezdtek, hogy minél jobb eredményt érjenek el.

A Toro Rosso francia versenyzőjét a Szingapúri verseny alatt két alkalommal is megbüntették pályaelhagyás miatt. Mindkétszer 5-5 másodperces büntetést kapott. Az első egyik bokszkiállása alatt letöltötte, a másikat viszont a végén adták hozzá idejéhez.

Az 53. körben szembesült a ténnyel, hogy büntetést kap, ahogy ezt megtudta begyújtotta a rakétákat és a 12. helyről a 6. pozícióba ugrott pár körön belül. Például az előtte csatázó Nico Hülkenberg, Kimi Räikkönen és Valtteri Bottas hármast egy körön belül előzte meg. Mivel öt másodperces büntetést kapott, minél nagyobb előnyt kellett kialakítania a 7. helyen autózó előtt. Ez sikerült is neki, csaknem 8 másodpercre duzzasztotta fölényét a hetedik helyen célba érő Sergio Perez előtt.

Ehhez azonban kellett a Williams finnje, Valtteri Bottas, aki lassabb tempójával feltartotta a Perez, Räikkönen, Hülkenberg, Magnussen négyes fogatot. Bottas nagyon szerencsétlenül járt, utolsó körében elfogytak a hátsó gumik alatta és nem volt tapadása, így a mögötte autózó négyes megelőzte a finnt, aki csak a 11. helyen végzett.

A Szingapúri nagydíjon remek teljesítményt nyújtott a Force India pilótája, Sergio Perez is. Aki a 15. helyről egészen a 7. pozícióig menetelt, annak ellenére, hogy a Sauberes Adrian Sutillal összeakadt és első szárnyat kellett cserélni autóján. Az ütközés után bejött a biztonsági autó, de a kényszerű kiállással így is sokat veszített. A Force India más taktikán volt, mint a mezőny első harmadában autózók és a végén még feltették a szuperlágy abroncsokat.
A mexikói így friss, jobb tapadást biztosító gumikon sorra hagyta le riválisait és egészen a 7. helyig menetelt, ezzel hat pontot szerezve magának és csapatának egyaránt.