Forma1-Live.hu

Rengeteg probléma a Szingapúri nagydíjon

Nico Rosberget elszakadt vezetékköteg, Daniel Riccardot akkumulátor problémák hátráltatták, miközben a két újonc is szenvedett. Daniil Kvjatot a kiszáradás veszélye fenyegette, Kevin Magnussen pedig égési sérüléseket szenvedett Szingapúrban.

A Mercedes csapat megerősítette, hogy Nico Rosberg kiesését egy elszakadt vezetékköteg okozta a kormányrúdban. A német pilóta már a felvezető körre sem tudott elindulni, ugyanis semmilyen funkció nem működött kormányán. A bokszutcából al tudták indítani, a mezőny végén azonban csak küszködött, váltója folyamatosan átugrotta a sebességi fokozatokat és továbbra is a váltáson kívül semmilyen funkció sem működött a kormányon. Az első kerékcser alkalmával fel is adta a versenyt, miután nem tudott elindulni a bokszból.

A Red Bull csapatából Daniel Riccardo is küszködött autójával, neki ugyanis akkumulátor problémái adódtak.
Már a rajtnál jelentkeztek a gondok, amik az egész versenyen szakaszosan végigkísérték. Volt hogy egy körön 3-4 tized másodpercet veszített, volt hogy semmit.

A mezőny két újoncának is kijutott a “jóból”.
A Toro Rosso orosz tehetsége, Daniil Kvjat nem tudott inni egész verseny alatt, mivel a folyadékadagoló pumpa elromlott. Így az egész verseny alatt a kiszáradás veszélye fenyegette a Kvjatot.

A McLaren dán versenyzője, Kevin Magnussen kisebb égési sérüléseket szenvedett, mivel autójának ülése a szokottnál jóval forróbbra hevült, még eddig tisztázatlan okokból. Az ifjú, dán tehetséget a verseny után a szingapúri pálya kórházába szállították kivizsgálásra.
Végül ilyen nehézségek árán egy pontot tudott szerezni csapatának, a 10 helyezésével.