Forma1-Live.hu

Több ilyen rajt nem lehet

A Mercedes csapat számára nem úgy alakult a 30. Magyar nagydíj, ahogyan azt tervezték.

Habár Lewis Hamilton mindent megnyert, és az időmérőn is Mercedes 1-2 alakult ki, a futam mégsem úgy indult számukra, ahogyan azt várták. Hamilton már a rajtnál beragadt, így a 4. helyre esett vissza, majd hogy elkerüljön egy esetleges ütközést, inkább kitért a bukótérbe, ahonnan csak a 10. helyre sikerült visszajönnie. Csapattársának, Nico Rosbergnek szintén nem alakul fényesen a rajt, ő is csak a 3. helyen fordult el az első kanyarban.

Toto Wolff elmondta, rettenetesen aggasztja őt ez a rossz rajtsorozat, hiszen korábban a 2 Williams, most pedig a 2 Ferrari rajtolta le őket. Innen pedig már nem volt visszaút, teljesen felfordult minden.

A Mercedes a Spanyol nagydíj óta új fejlesztésű kuplungot használ, ami eleinte jónak tűnt, most azonban már egyre kevésbé lehet rá így tekinteni.  Wolff ehhez csak annyit fűzött hozzá, hogy a probléma több kis összetevőből tevődik össze, amit ki kell elemezniük, hogy még egy ilyen rossz rajtra ne kerülhessen sor. Emellett pedig az új kuplungot is helyesen kell bekalibrálniuk.

www.telesport.hu