Forma1-Live.hu

Több, mint 60 trófeát loptak a Red Bulltól

Péntek éjjel betörtek a Red Bull Milton Keynes-i gyárába és több, mint 60 trófeát tulajdonítottak el ismeretlen tettesek, adta hírül a helyi rendőrség.

Éjjel fél kettő tájt egy hat főből álló csoport két külföldi rendszámos gépjárművel hajtott be a Red Bull Milton Keynes-i gyárának főbejáratán. Rövid idő alatt összeszedték a több, mint 60 trófeát és a rendőrség helyszínre érkezése előtt távoztak a zsákmánnyal.

Az egész csapatot lesújtotta a hír, hogy amit hosszú évek kemény munkájával megszereztek, elértek azt egy pillanat alatt elloptak.

Christian Horner eképp nyilatkozott az esetről az Autosportnak:
“Nagyon megvisel minket a betörés híre. Több, mint 60 kemény munkával megszerzett trófeánkat vittek el, komoly károkat okozva a csapatnak. A tény, hogy ellopták a serlegeket, nemcsak azért szomorú, mert ezek nem az ő tulajdonaik voltak, hanem abból az okból is, mert ezek a trófeák egy keményen dolgozó csapat elkötelezettségét és erőfeszítéseit jelképezték. Egyszerűen nem értjük mi okból lopja el bárki is ezeket a trófeákat.
Ezek a csapat számára rendkívül fontos ereklyék, viszont az eszmei értékén felül a valódi értékük csekély. A tolvajok bevétele nem lesz magas, hiszen ezek többsége csupán másolat, mivel az eredetiek a versenyzőknél vannak.”

A csapat főnöke segítséggel fordult a rajongókhoz is, hogy aki bármilyen információval rendelkezik a trófeák hollétéről segítsen a Red Bullnak és értesítse a Thames Valley rendőrséget.