Forma1-Live.hu

Törtek az autók a versenyen is rendesen Monte Carloban

Törtek az autók monte Carloban

A sort a 29. körben Felipe Massa kezdte meg, amikor lemásolva szombati szabadedzésen történt balesetét, a Ste Devote kanyarban ismét a szalagkorlátnak csapódott, majd a gumifalban állt meg.

A 46. körben Maldonado és Chilton kerekei súrolták egymást melynek eredményeként maldonado autója felemelkedett és irányíthatatlanul a gumifalba csapódott.
A versenyt leintették, mivel az ütközéstől a védőfal a pályára került.

A 62. körben jött az utolsó biztonsági szakasz, Grosjean szállt bele Ricciardóba a sikánnál, mindkét autó nagyon összetört, de ők sem sérültek meg.

A hajrában Perez kicsit elbízta magát és megpróbálta, az alagút utáni sikánnál, megelőzni Räikkönent, de ő zárta a szöget és Perezt a szallagkorlátnak nyomta. Räikkönen defektet kapott és ki kellett állnia a bokszba. Perez pár körrel ezután feladni kényszerült a versenyt.

Rosberg magabiztosan nyert, megkoronázta hibátlan hétvégéjét, az összes edzésen, az időmérőn és a futamon is ő volt a leggyorsabb. Apja, Keke Rosberg után pont 30 évvel ő is győzött Monacóban.

Vettel a másodikként megerősítette helyét a bajnokság élén, mivel Alonso csak hetedik lett. A spanyolnak és a ferrarinak nagyon gyenge hétvégéje volt.

Két hét múlva Kanadai Nagydíj.