Forma1-Live.hu

Újra Rosberg

A Q1 különösebb izgalmakat nem tartogatott a nézők számára.

Fernando Alonsonak azonban már ez sem sikeredett a legjobban, ugyanis az McLaren Honda ismét megadta magát, akárcsak a tegnapi napon. Pár perccel később Nasr tartotta fel Massát, aki éppen gyors körön volt, így kettejük esetét vizsgálják is, melynek eredményeként minden bizonnyal megbüntetik Nasr-t.

Az első etapot Hamilton nyerte 1:11.682-vel. Alonson kívül Maldonadotol, Buttontól, Rossitól és Stevenstől búcsúztunk.

Clipboard01_8

A Q2-ben sem történtek nagy izgalmak, mondhatni, minden a papírforma szerint alakult. A 2 Ferrari csak az etap második felére ment ki, Vettel rögtön a 2, Räikkönen a 4. helyre hozta be az autót. 2 perccel a vége előtt Grosjean akart nagyot futni, ennek köszönhetően a 6-os kanyar bejáratánál meg is forgott, azonban a falat nem találta el.

A második etapot szintén Hamilton nyerte 1:11.665-tel, Vettel és Rosberg előtt. A kiesők: Nasr, Sainz, Perez, Ericcson, Grosjean

A Q3 is lezajlott zökkenőmentesen. Először a 2 Mercedes ment ki gyors körre, melyből Rosberg bizonyult gyorsabbnak, 0.088-ezreddel, igaz, Hamilton belehibázott az egyik kanyarba. A következő felvonásban, amely már az edzés végét jelentette, nem változott a felállás. Ismét Rosberg bizonyult gyorsabbnak, most már azonban csak 0,078 ezreddel. Vettel lett a harmadik.

1. Nico Rosberg
2. Lewis Hamilton
3. Sebastian Vettel
4. Valtteri Bottas (+3 rajthely büntetés, mert piros zászló alatt előzött)
5. Kimi Räikkönen
6. Nico Hülkenberg
7. Daniil Kvyat
8. Felipe Massa
9. Daniel Ricciardo
10. Max Verstappen
11. Felipe Nasr
12. Carlos Sainz
13. Sergio Perez
14. Marcus Ericcson
15. Romai Grosjean
16. Pastor Maldonado
17. Jenson Button
18. Alexander Rossi
19. Will Stevens
20. Fernando Alonso

EasyCapture3_8

planetf1.com, formula.hu