Forma1-Live.hu

Változik az időmérő

A 2017-es szabályváltozásokról már többször volt szó, azonban erről még nem született megállapodás, holott a csapatoknak lassan már el kellene kezdeniük tervezni az új autót, az új szabályoknak megfelelően.

Amiről azonban eddig nem esett szó, de úgy tűnik, hogy mégis változik, ráadásul az idei évtől, azaz időmérő lebonyolítása. Habár a 3 etapos rész megmarad, nem az etapok végén fognak kiesni pilóták, hanem folyamatosan. Ezt a gyakorlatban úgy kell elképzelni, hogy az első 5-7 perc után 90 másodpercenként búcsúzik a leglassabb pilóta, és az időmérő edzés végére ketten maradnak, akik a pole pozícióért harcolhatnak. A Q2-be 15, a Q3-ba pedig 10 helyett csak 8 pilóta jutna tovább.

Ez azonban még nem végleges, annak ellenére sem, hogy a hírek szerint a csapatok elfogadták ezeket a változásokat. Mindenesetre a cél az lenne, hogy már idén kipróbálják ezt a felállást. Emellett pedig Ecclestone-nak az is megfordult a fejében, hogy a még izgalmasabb verseny érdekében az első 10 pozíciót megszerző pilótát felcserélné a rajtrácson.

hird