Forma1-Live.hu

Végül mégis Hamilton nyert

Rögtön a rajt után látszott, hogy Hamilton már az első kanyarokban át akarja venni a vezetést csapattársától, Nico Rosbergtől, így a németnek keménye védekeznie kellett. Hátrébb rögtön megtörtént az első baleset: Hülkenberg megforgott a pályán, és miután Ericcson szemből belerohant, egyből be is kellett küldeni a biztonsági autót.

Nem sok kör telt el a biztonsági autó mögött. Az újra rajtolás után Rosbergnél gondok léptek fel: eltört a fékpedálja. Ami azt eredményezte, hogy előbb Hamilton ment el mellette, majd végül kiállni kényszerült.

Romain Grosjean se járt sokkal jobban, aki egy megcsúszás következtében belevágódott a falba. Ezután ismét biztonsági autót kellett a pályára küldeni, ami szintén nem tartott sokáig.

A biztonsági autós fázis után Vettel mintha csak vérszemet kapott vola, megelőzte csapattársát, majd rögön üldözőbe vette Bottast is, akit azonban csak úgy tudott megelőzni, hogy a finn egy kerékcserét követően forgalomba került, Vettel ezt kihasználva ment pár gyors kört, és a kerékcserével átugrotta őt. Räikkönennek már nem volt ekkora szerencséje, ő pont honfitársa mögé érkezett vissza a boxból.

A két finn beragadt a harmadik helyen autózó Sergio Perez, és a mögötte levő Ricciardo mögé. Körök kellettek, mire Bottasnak sikerült elmennie az ausztrál mellett. Räikkönen ezt látva gyorsan megelőzte Ricciardot és a másik finn után eredet. Mivel Perez gumijai már nagyon sok körösek voltak, a Williamsnél hajtották Bottast, hogy meglehet a 3. hely. Bottas nyomta is neki, és végül sikerült megelőznie a mexikói, azonban Räikkönen is azzal a lendülettel elment Perez mellett, így a 2 finn között dőlt el a 3. hely sorsa.

Vagyis csak dőlt volna, ha Räikkönenben hirtelen nem támad fel a harci ösztön, és egy féktávon nem dobja be olyan hirtelen autója orrát, melynek ütközés lett a vége. Bottas a falban kötött ki, Räikkönen visszacsúszott az 5. helyre, és végül Sergio Perezt intették le harmadikként Hamilton és Vettel mögött.

A Räikkönen-Bottas esetet még vizsgálja az FIA.

Az Orosz nagydíj eredménye

 1. Lewis Hamilton
 2. Sebastian Vettel
 3. Sergio Perez
 4. Felipe Massa
 5. Kimi Räikkönen
 6. Daniil Kvyat
 7. Felipe Nasr
 8. Pastor Maldonado
 9. Jenson Button
 10. Fernando Alonso
 11. Max Verstappen
 12. Valtteri Bottas
 13. Roberto Merhi (+1 kör)
 14. Will Stevens (+1 kör)

Kiestek: Daniel Ricciardo, Carlos Sainz (fékhiba), Romain Grosjean, Nico Rosberg, Nico Hülkenberg, Marcus Ericsson

 

www.livetradingnews.com