Forma1-Live.hu

Versenyzőváltás a Manor- nál?

Nem rendelkezik egész éves szerződéssel Roberto Merhi, a megmenekülő Manor-Marussia csapat versenyzője.

A Manor számára Sepang- ban kezdődött el a szezon, ahol Will Stevens technikai hiba miatt nem tudott elrajtolni, de csapatársa, Roberto Merhi a teljes versenytávot teljesítette probléma nélkül.

A spanyol versenyző azonban ideiglenes szerződéssel rendelkezik “csak”, így közel sem biztos, hogy a soron következő Kína-i Nagydíjon is autóba ülhet majd. A csapat jó esélyekkel addig fogja versenyeztetni a fiatal spanyolt, amíg nem találnak egy jóval nagyobb összeget fizető pilótát.

“Remek érzés volt elindulni Sepang- ban. Az egy kicsit sajnálatos, hogy egész futam alatt, a kék zászló miatt a többieket kellett figyelnem, hogy mikor kell félrehúzódnom. Jobb lett volna, ha ténylegesen is tudok velük versenyezni, de jelenleg nincs meg az ehhez kellő potenciál. Nagyon hálás vagyok a Manor csapatnak, hogy teljesítették az álmomat, és be tudtam mutatkozni a Formula1- ben. Remélem a többi futamon is én ülhetek be az autóba, de ezt majd a jövő dönti el.”– nyilatkozta a fiatal spanyol versenyző.

Roberto Merhi egyébként szerződéssel rendelkezik az idei szezonra a World Series by Renault sorozatban, ahol néhány futam keresztezi egymást az F1- es hétvégékkel, így ez is nehezíti Merhi szereplését.

Fotó: Sutton Motorsport Images