Forma1-Live.hu

Verstappen az élen

A Mexikói nagydíj zökkenőmentesebben indult, mint a múltheti amerikai. Habár az első szabadedzés előtti éjszakán még esett az eső, és a pilóták nedves aszfalton kezdték meg a körözést, fél óra elteltével nem volt már szükség az intermediate gumikra.

Az új pálya nehézségei már most megmutatkoztak, ugyanis az S-kanyarok nem nagyon feküdtek Felipe Nasr-nek és Max Verstappennek, akik mindketten egy-egy megforgást mutattak be. Nico Rosbergnek ez a hétvége sem indult a legfényesebben, ugyanis a fékek túlmelegedése miatt kigyulladtak autóján a hátsó fékek, azonban el is aludtak, így Rosberg vissza tudott térni gond nélkül a boxba.

A McLareneknek úgy látszik, még mindig nem állt össze az autó. A motorcsere miatt levő rajtbüntetés mellett már az első edzést sem tudták rendesen végig vinni. Jenson Butonnak már most megkezdték az új erőforrás beszerelését, amíg Alonso gumiján egy vágást találtak, így a száraz aszfaltra újból vizes pályás gumikkal kellett kimennie.

A legjobb idő végül a Toro Rossos Max Verstappené lett, aki ugyan levágta az S-kanyart egy kicsúszás miatt, ám mivel csak szabadedzés, így az idejét nem vették el.

EasyCapture1_6

www.racedepartment.com, www.formula.hu