Forma1-Live.hu

Vettel: Megértem, ha unnak a rajongók

A jelenleg regnáló világbajnok Sebastian Vettel teljes mértékben megérti a rajongókat, akik unják a sorozatos győzelmeit.

Az idei világbajnoki esztendőben öt futamot nyert eddig, és jelentős előnybe került riválisaival szemben. A hozzá legközelebb álló Fernando Alonso is már 46 pontos hátrányban van, de a német világbajnok még nem gondol a negyedik bajnoki címre, mert még bármi megtörténhet.

“Szerintem 2010-ben és 2012-ben bebizonyítottam, milyen gyorsan vissza lehet térni az élre, és annak ellenére, hogy mekkora a különbség, mégis gyorsan változhatnak a dolgok. Folytatjuk, lépésről-lépésre haladunk, nem szállunk el, és a munkára koncentrálunk.”

„Nem vagyok teljesen tisztában azzal, mi folyik mögöttem. Nem nézem minden percben a ponttáblázatot. Fernando nagyon kiegyensúlyozott, Kimi nem futott valami jó versenyt legutóbb, mivel kiesett, de előtte minden alkalommal pontot szerzett. Lewisnak egy erős csomagja van a Mercedesszel, és Nicónak is, csak nem sikerült jól minden versenye, így most le van maradva a pontok tekintetében. Nagyon egyszerű a helyzet: még sok pontot lehet szerezni, és többet, mint amennyivel vezetek.”