Forma1-Live.hu

Vettel-Webber: Szingapúrban megérdemelten nyersz

A Red Bull Racing pilótapárosa is megszólalt a Marina Bay Circuit versenypályáról.

Sebastian Vettel és Mark Webber szerint is egy roppant nehéz viadal előtt állnak. Szingapúrra a hepehupás utcai pálya, és a forróság a jellemző.

Mark Webber

Mi az a három dolog, ami beugrik, ha a Szingapúri Nagydíjra gondolsz?

„Forró, éjszaka, és hepehupás.”

A pálya mely részét a legnehezebb jól teljesíteni?

„Valószínűleg a pálya utolsó szektorát a legnehezebb jól teljesíteni; ez a szektor nagyon sokat követel a versenyzőtől, és a ritmus is nagyon fontos a bukkanókon és a kanyarokban. Korrektül kell megcsinálnod az utolsó szektort.”

Mi a legjobb emléked innen?

„Úgy vélem az volt a legjobb pillanat, amikor a dobogón voltam; egy hosszú és forró verseny után ez egy elég jó elismerés. 2010-ben és 2011-ben is a dobogón végeztem, szóval ezek különleges pillanatok voltak számomra.”

És végezetül: kóstoltad már valaha a Szingapúr Szlinget (koktél – a szerk.)? Ha igen, mikor, és milyennek tartod?

„Nagyon jó! Egyszer az édesanyámmal ittam a versenyt követő hétfőn. Ő vette nekem, így ittam már ilyet a Raffles-ben – jó volt, és ízlett, szóval ittam még egyet!”

Sebastian Vettel

Mennyire lehet alkalmazkodni az európai időhöz, amikor Szingapúrban vagy?

„Szokatlannak tűnik, de mivel a verseny este nyolckor kezdődik, próbálnunk kell tartani magunkat az európai időhöz, amennyire csak lehetséges – biztosra kell menni, hogy sokáig fent tudunk lenni este. Délben kelek fel, és délután kettőkor van reggeli, mert ez felel meg a reggel nyolcnak Svájcban. Kicsit furcsa, hogy este legyen az ebéd, és a kora reggeli órákban kerüljünk ágyba. Pár éve már csináljuk, szóval normálisabbnak tűnik, mint az első alkalommal.”

Melyik a legjobb előzési pont és hogy működik?

„Általában a 8-as kanyarban láthatod a legtöbb előzést, majd utána következik a 7-es kanyar, melyhez DRS-t használsz.”

Mi a legjobb emléked?

„A 2011-es és a 2012-es győzelmem, mivel szerintem ez az egyik legkeményebb verseny az évben, így lenyűgöző pillanat nyerni rajta. Érzed, hogy megérdemled a pezsgőt! Ez egy nagyon hosszú futam; a kétórás keret olyan, mintha örökké tartana. Maga pálya pedig gyilkos, mivel olyan sok a bukkanó, és nincs hely a hibázáshoz.”

hird