Forma1-Live.hu

Visszatér Imola?

Elképzelhető, hogy visszatérhet a naptárba, a Forma1- es sportág egyik ikonikus versenyhelyszíne, az Imola-i versenypálya.

Továbbra is erősen kérdéses az Olasz Nagydíj sorsa, mivel a Monza- i pálya szerződése lejár, és eddig nem igazán tudnak megegyezni egymással a felek a folytatásról.

Hiába a hosszú-tradicionális múlt, Bernie Ecclestone több alkalommal s kifejtette, hogy nem fog kivételezni a Monza- i pálya szerződésével. Monza 1950 óta szerepel a versenynaptárban, csupán egy alkalommal hagyták ki a futamot felújítás miatt. Most viszont valószínűleg elveszíthetjük a tradicionális helyszínt, mivel Ecclestone túl magas árat kér a versenyrendezésért.

Az olaszok azonban nem hagyják, hogy Olaszország kimaradjon a Formula1- es versenynaptárból, így Daniele Manca, Imola polgármestere fel is vette a kapcsolatot a milliárdos brit üzletemberrel. Ecclestone és Manca Londonban tárgyaltak az újrakezdés lehetőségéről, ahol jelen voltak a versenypálya képviselői, Uberto Selvatico Estense és Stefano Manara is.

“Találkoztunk Mr. Ecclestone- nal, és bemutattuk neki a terveinket. Vannak elképzeléseink a versenypálya felújításáról, ezeket ismertettük is vele. Úgy tűnik, hogy Ecclestone úr hajlik a közös folytatásra, hiszen elmondása szerint nem is akarta kivenni a naptárból. Most azon kell dolgoznunk, hogy megfelelően átépítsük az infrastruktúránkat is, illetve befektetőket kell találnunk, hogy ez a projekt minél előbb elindulhasson. Az a célunk, hogy 2017- ben visszatérünk a Formula1- be.”

 

© The Cahier Archive