Forma1-Live.hu

2014 Orosz Nagydíj nélkül ?

A Forma-1-hez jövőre csatlakozó verseny körül több nézeteltérés van, úgyhogy az orosz autóklub nem nyújtotta be időben a jelentkezést az FIA-hoz. Ettől még maradt esély a futam megrendezésére.

Az orosz autóklub, a RAF nem volt hajlandó a július 31-i határidőig hivatalosan benyújtani az FIA-hoz az Orosz Nagydíj jelentkezését a Forma-1 2014-es versenynaptárába, mert nézeteltérései támadtak a promóterrel, a JSC Omegával.

A RAF közleménye szerint az Omega “nem írt alá szerződést a szervezőkkel, nem kötött megállapodást a nevezés benyújtásáról, és nem fizette ki a jelentkezési díjat” sem, amelyre ahhoz lenne szükség, hogy az FIA felvegye a versenyek közé az Orosz Nagydíjat.

Az FIA orosz tagszervezete hozzátette, hogy a Szocsiban épülő új pályára tervezett futamot már csak akkor lehet megrendezni, ha bizonyítható lesz, hogy a határidőt vis major miatt késték le.

A Forma-1 2014-es versenynaptára körül egyelőre sok a bizonytalanság. Szocsi mellett elvileg az A1-Ring és New Jersey is bekerülne a körforgásba, de az utóbbi helyszínnel szintén akadnak problémák, míg India átmenetileg szinte biztosan kiesik majd.