Forma1-Live.hu

2016-tól Malajzia megy, jön Azerbajdzsán?

A Maláj nagydíjnak otthont adó sepangi pálya szerződése a 2015-ös futamot követően lejár. A szervezőknek hosszasan mérlegelniük kell a hosszabbítás lehetőségét, mely a Forma-1 sorsától tesznek függővé.

A sepangi pálya vezérigazgatója, Razlan Razali, elmondta, hogy a hetekben tárgyalásokat folytatnak, hogy legyen-e 2016-tól Maláj verseny.
“A kormány zöld utat adott a tárgyalásokra a Forma-1 Menedzsmenttel, így azokat hamarosan elkezdjük. A részletekről Barcelonában fogunk egyeztetni hamarosan és több tényezőt kell szem előtt tartanunk. Az első és egyik legfontosabb az ár kérdése, a másik hogy a jövőben milyen irányban halad tovább a Forma-1. Továbbá ott van a vitatott hang kérdés is. Sokan vissza akarják hozni a régi V8-as motorhangokat. Ez sem egy utolsó szempont. A rajongók a hang és a látvány miatt látogatnak ki a versenyekre, ezért fontos, hogy merre halad a Forma-1” – tette hozzá Razlan.

Míg Malajziában arról döntenek, hogy legyen 2016-tól Maláj nagydíj vagy sem, addig úgy fest, hogy Azerbajdzsán fővárosa, Baku, két év múlva versenyhétvégét rendezhet. 

Hónapokkal ezelőtt merült fel annak a lehetősége, hogy Azerbajdzsán 2016-tól otthont adhat a Forma-1 mezőnyének. Az ifjúsági- és sport miniszter arról számolt be, hogy már megszületett a megállapodás Bernie Ecclestone-nal. Így valószínüsíthető, hogy az ország fővárosa, Baku, egy utcai versenypályával fog szerepelni a Forma-1 2016-os versenynaptárában.

“Aláírtunk egy megállapodást Bernie Ecclestone-nal, és nem sokára ezt hivatalosan is be fogjuk jelenteni egy bakui eseményen” – mondta Azad Rahimov az Inside the Games nevű internetes portálnak.

www.wemotor.com - Clive Mason/Getty Images