Forma1-Live.hu

A Pirelli reménykedik a jó teljesítményben

A Pirelli Motorsport igazgatója, Paul Hembery reméli, hogy nem ismétlődik meg az, ami a tavalyi Spanyol Nagydíjon történt.

A 2013-as versenyt Fernando Alonso nyerte meg, négy kiállásos stratégiával. Hembery szerint ez a stratégia vezetett a spanyol győzelméhez, mivel a gumikopás Barcelonában a legnagyobb mértékű. A Pirelli idén is új összetételű abroncsokkal próbálkozik a spanyol versenypályán és remélik, hogy jól fognak teljesíteni.

“Sokszor mondják, hogy a barcelonai verseny az egyik legjobb alkalom hogy lássuk, mi is vár ránk a szezon további részében. Ha egy autó jól teljesít, akkor az a szezon hátralévő részében is jó eredményeket hoz. Ugyanez igaz a gumikra is, mert a spanyol pálya a legsokrétűbb a szezonban. Hosszú és gyors kanyarokban, mint például a hármas kanyar, hatalmas terhelést kapnak az abroncsok, amelynek következtében nagymértékű a gumikopás. További tényezők is növelik a kopást, a pálya érdessége és a magas hőmérséklet is hatással van a gumikra.” – nyilatkozta Paul Hembery a crsh.net-nek.

A Pirellinél arra törekedtek az idén, hogy növeljék az abroncsok élettartamát, “Láthattunk már négy kiállásos taktikát ezen a pályán és idén arra törekedtünk, hogy a legtöbb csapat 3 kiállással számoljon.”

A verseny is egy teszt lesz a Pirelli számára, azonban a szezonközi tesztelések engedélyezésével lehetőség nyílt a további fejlesztésekre. Így a gumigyártónak és négy csapatnak nyílt lehetősége, hogy a versenyt követően két napig teszteljen Barcelonában. Kedden a Sauber és a Toro Rosso, szerdán a McLaren és a Force India körözhet.
“A Bahreini szezonközi tesztnek köszönhetően jól kezdtük a felkészülést a következő szezonra. Örülünk, hogy ezúttal már 4 csapattal folytathatjuk a tesztelést.” – mondta a Pirelli Motrosport igazgatója.

passionea300allora.it