Forma1-Live.hu

A csapatok miatt drágák a jegyek

Bernie Ecclestone szerint, amennyiben a csapatok elfogadnák azt, hogy kevesebb bevétel folyna be a zsebükbe, csak abban az esetben lehetne csökkenteni a jegyárakat.

Nemrégiben ugyanis felvetődött az is, hogy az egyre fogyó nézőszám egyik oka a túlságosan drága jegyárak. Németországban és Olaszországban is az előző évekhez képest szinte üresek voltak a lelátók. Toto Wolff szerint a jegyárak csökkentése részben megoldaná az üres lelátók kérdését és lehetővé tenné, hogy több rajongó látogasson ki a futamokra.

“Világos, mit kell tennünk, annak érdekében, hogy a lelátók tele legyenek, olyan tradicionális helyszíneken, mint Hockenheim vagy Monza” – nyilatkozott a Mercedes motorsport-igazgatója.

Bernie Ecclestone erre reagálva elmagyarázta, hogy ez csak az esetben valósulhatna meg, ha a csapatok elfogadják, hogy kevesebb lesz a bevételük. A magas jegyárak azért vannak, hogy a promótereknek legyen nyereségük. A versenypályák kemény összegeket fizetnek Ecclestonenak jogdíj címén.
“Azt már nem árulta el ezt hogyan szeretné? Elmondanám neki, úgy tudjuk a jogdíjakat csökkenteni, hogy az ő bevételeiket a versenyzésből csökkentjük. Hiszen a csapatoknak gyűjtünk pénzt. A promóterektől beszedett jogdíjak 70%-a a csapatok között van szétosztva. Ez jelenti a problémát! “

A brit üzletember nem a drága jegyekben látja a fő problémát a látogatók csökkenésére, hanem a felgyorsult világban egyre kevesebb a szabadidő, amit az ember magára fordíthat és egyre több a lehetőség, ahogyan ezt eltöltheti.