Forma1-Live.hu

A Honda nem döntött kivel versenyez 2015-től

Mindenkit az a kérdés foglalkoztat, hogy melyik két pilóta kap helyet a McLaren-Honda csapatánál 2015-től. A Honda állítja, még nem döntöttek ebben a kérdésben.

A fő kérdés, hogy Fernando Alonso elhagyja-e a Ferrarit és visszatér a McLarenhez, egyre több hír lát napvilágot arról, hogy ez a bejelentés hamarosan bekövetkezik. A Honda projektvezetőjét Arai Jaszuhiszát kérdezték erről.
“A McLaren-Honda tisztában van azzal, milyen versenyzőre van szüksége. Sok pletyka kering, de ahogy én tudo, mindössze 22 Forma-1-es versenyző van a világon, akiket nagy tisztelet övez. A McLaren-Honda, de minden másik istálló is természetesen jó versenyzőt szeretne. Viszont még nem hoztunk döntést ez ügyben.”

A japán szakember a motorprojektjükről is nyilatkozott és részben cáfolta a feltételezéseket, melyek szerint három hónapos lemaradásban vannak és az erőforrásuk túlságosan is gyenge és nagy a fogyasztása.
“A fejlesztésünk a terveink szerint alakul, de megfontoltnak kell lennünk, hiszen ilyen rövid idő alatt nem egyszerű az élre ugrani. Elsődleges célunk egy jó helyezés elérése a konstruktőri bajnokságban.”

Arai szerint nincsenek nagy lemaradásban a többi gyártótól, annak ellenére sem, hogy nem áll rendelkezésükre annyi adat, mint a riválisaiknak.