Forma1-Live.hu

A Lotus Mercedesre vált 2015-től

A Lotus F1 Team az Orosz nagydíj csütörtöki napján hivatalosan is bejelentette, hogy 2015-től motorbeszállítót vált. A Renault helyet jöhet a Mercedes.

Senkit sem ért meglepetés a Lotus ezen bejelentésével, amelyet, már régóta lehetett sejteni és több jól értesült lap is tényként közölte, hogy a csapat megszakítja a Renaulttal az együttműködést.

Szocsiban megszületett a szerződés mind a Mercedessel, mind pedig annak üzemanyag beszállító partnerével, a Petronassal, így nemcsak a motor, hanem az üzemanyag beszállító partnert is lecserélte a csapat 2015-től.  Van egy alkatrész, amit továbbra is saját maguk fejlesztenek majd, ez pedig a váltószerkezet.

Matthew Carter az enstone-i istálló ügyvezető igazgatója megköszönte a Renaultnak a hosszú éveken át tartó együttműködést, de ahogy fogalmazott, “Ezzel a lépésünkkel közelebb kerültünk a célunkhoz, hiszen a Mercedes erőforrásai kiváló teljesítménnyel rendelkeznek. Új fejezet indul jövőre!”

Andy Cowell, a Mercedes motorrészlegének vezetője, örömmel üdvözölte a Lotus csapatát a német erőforrásgyártó egyre szélesedő családjában. Toto Wolff elmondta, örülnek, hogy jövőre is a gyári csapat mellett 3 alakulattal tudnak együtt dolgozni, hiszen a McLaren jövőre már a Hondával cooperál.
“A Lotus egy kiváló csapat, rengeteg sikert ért már el, főként tavaly. Örömmel üdvözüljük őket a Mercedes-Benz családjában, és bízunk abban, hogy együttműködésünk gyümölcsöző lesz mindkét fél számára az elkövetkezendő években.”