Forma1-Live.hu

A Marussia komolyan gondolja

A Marussia kijelentette, hogy komolyak a szándékaik a Forma-1-es visszatéréssel kapcsolatban, annak ellenére, hogy a Stratégiai Munkacsoport nem adott helyt annak a kérvényüknek, mely szerint a 2014-es autóval vágnának neki az idei szezonnak.

Bob Fernley, a Force India helyettes csapatfőnöke által tett kijelentéseket, mely szerint a Marussia kérelmét nem tudták érdemben tárgyalni, mivel semmilyen konkrétumot nem tartalmazott, a csapat cáfolta:
“Még december 17-én a csapat azzal fordult a Stratégiai Csoporthoz, hogy engedélyezzék számunkra a 2014-es versenyautónk használatát az idei évben, 2015-ös szabályokhoz alkalmazkodva, átalakítva.
Január 5-én közölt válaszukban tájékoztattak, hogy két csapat is véleményük szerint versenyezhetne a 2015-ös szezonban a tavalyi autóval, ez a két csapat a Marussia és a Caterham. A levélben megfogalmazták, hogy a Stratégiai Csoport megállapodott abban, hogy a versenyautónak csaknem az összes 2015-ös technikai szabálynak eleget kell tennie, négy cikkely kivételével; a 3.7.9-es, a 15.4.3-as, a 15.4.4-es és a 16.2-es. A csapat megerősíti, hogy módosított 2014-es modell ezen elvárosoknak teljes mértékben megfelel.”

Azt is megfogalmazták, hogy már jelentős személyzettel dolgoznak, mind a tavalyi autó átalakításán, mind az idei autón.