Forma1-Live.hu

A Mercedes belemegy a motorfejlesztésbe?

Hajlik a megegyezés felé a Mercedes.

Az idei évtől bevezetett szabályok szerint, nem lehet fejleszteni a versenymotorokat. Ezzel azonban az a gond, hogy a Mercedes csapat hihetetlen előnyt tudott kiépíteni, bivalyerős motorjuknak köszönhetően.

A rivális istállók vezetői szerint azonban, ha továbbra is életben marad a motorfejlesztés befagyasztása, akkor hosszú időre megmaradhat a Mercedes-ek előnye, ami már rövid távon is rányomhatja bélyegét a Formula1- re.

Éppen ezért Austin- ban leültek tárgyalni az érintett felek. A tárgyalás hatására, a német márka állítólag hajlamos lenne beleegyezni a fejlesztésekbe.

“Szombaton azt mondták a Mercedes-nél, hogy hajlandóak lennének kompromisszumokat kötni. Ez azért még nem 100%, mivel ezt már hallottuk korábban is, de mégis meggondolták magukat.”-nyilatkozta a Scuderia Ferrari csapatvezetője, Marco Mattiacci.

“Hajlott a Mercedes arra, hogy a többi istálló is végre versenybe szállhasson. A beleegyezésükkel versenyképesebbek lennének a többi csapatok is, ami jót tenne a sportágnak.”-fogalmazott Christian Horner, a Red Bull Racing vezetője.

Fotó:Mercedes