Forma1-Live.hu

A Mercedes fékhibája Bahreinben

A Bahreini nagydíj utolsó köreiben Nico Rosberg és Lewis Hamilton fékhibával küszködött. A Mercedes német versenyzőjének ez a hiba a második helyébe került.

A csapatfőnök válaszolta meg a probléma okát. Toto Wolff elmondta ahhoz, hogy a Ferrari előtt lehessenek kénytelenek voltak módosítani a beállításokon, hiszen a Maranellói alakulat gumikezelése jobb, mint a Mercedesé.
Tisztában voltak azzal, hogy ezen a változtatások miatt extra igénybevételnek teszik ki fékeiket.
“A beállítási problémák miatt módosítottunk, de tudtunk, hogy ezek hatással lesznek a fékek hőmérsékletére. Tisztában voltunk vele. Viszont amikor ennyire kemény a verseny, ilyen sok az előzés és sok időt töltünk el lekörözött versenyzők mögött, szélárnyékban, a fékek elmehetnek. Ez majdnem a versenyünkbe került, de az biztos, hogy a második helyet biztos emiatt vesztettük el. Át kell értékelnünk ezeket és máshogy kell csinálnunk a későbbiekben.”

Nico Rosbergnél a fékhiba az utolsó 3 körben jelentkezett, de a mérnökök a verseny elejétől észlelték, hogy ebből probléma lehet. Miközben mindenki Rosbergre koncentrált, meglepetés érte őket, hogy az élen haladó Lewis Hamiltont is utolérte az utolsó körben, a probléma, ahogy szintén az egyes kanyart elfékezte. De a brit sikeresen teljesítette a kört és megszerezte a győzelmet.

“Az egész verseny alatt láttuk Nico fékrendszerében a problémát, de szerencsére csak a végén jött elő. Ez volt az oka, hogy az egyes kanyart szélesen tudta csak bevenni. A fékei aktívból passzívba mentek át és innentől kezdve nem volt erő bennük. Ez normális, ilyenkor van még féked, de nem úgy működik, ahogy kellene.” – nyilatkozott Paddy Lowe technikai főnök.

Florent Gooden / DPPI - grandprix247.com