Forma1-Live.hu

A sereghajtóknál veszélyben a 2015-ös indulás?

Az utóbbi két versenyen egyre inkább előtérbe kerültek a kisebb csapatok anyagi nehézségei és esetleges kiesésük, továbbá a nagyobb csapatok háromautós rajthoz állása is.

Az idén különösen szenvednek a mezőny végén kullogó alakulatok, a megnövekedett költségek miatt. A legrosszabb helyzet talán a Sauber háza táján alakult ki, a csapat fennmaradását már nemcsak a sajtó, de a befektetők is megkérdőjelezik.
A svájci gárda idén még pontot sem szerzett, azonban Monisha Kaltenborn a legutóbbi, Szingapúri nagydíjon megerősítette, hogy jövőre is rajthoz fognak állni a Forma-1-ben.
“Ez az eddigi legrosszabb idényünk, valóban, de már huszonegy éve itt vagyunk. Mindig megkérdőjelezik szavunkat, amikor azt mondjuk, jövőre is itt leszünk. Most sem tudok mást mondani erre a kérdésre, igen jövőre is számolhatnak velünk.”

A Saubert kilendítheti a mélypontról Oleg Szirotkin fiának érkezése. Szergej az Orosz nagydíjon tesztelheti a svájciak versenygépét, nem kis összegért cserébe. Ám ez közel sem oldja meg minden problémájukat, maga Szirotkin sem biztos a Sauber jövőjében.

Nemrég szóba hoztak egy Kanadai befektetőt a csapattal, Lawrence Strollt, de szinte egyre biztosabb, hogy nem a svájci alakulatot, hanem a Lotust választja a divatmágnás, fiának.

Nemrég a Caterhamről is felröppentek olyan hírek, hogy anyagi gondokkal, kifizetetlen számlákkal küszködnek. Egész pontosan a Pirelli szólította fel őket, amit végül mindkét fél cáfolt.

A Caterham idei harmadik csapatfőnöke, Manfredo Rivetto nyilatkozatában próbálta eloszlatni a kételyeket.
“Már a Toyota szélcsatornájában, Kölnben teszteljük a 2015-ös modellt, ezt nem pusztán kedvtelésből tesszük. Ezt csak tőkebefektetéssel lehetséges és ha ezt csináljuk az csak egy dolgot jelenthet, hogy jövőre is részt fogunk venni a Forma-1-ben.”

Az idei céljuk mindenféleképpen a szintén pont nélküli Sauber megelőzése és minimum a 10. hely megszerzése.

A Marussiánál nem a túlélésre játszanak, köszönhetően a Monacói nagydíjon 2 pontot szerző Jules Bianchinak, hanem a korrekt, átlátható működésre.
Greame Lowdon megerősítette, hogy bár nem könnyű egy ilyen környezetben egy vállalkozást működtetni, de jövőre is a rajtrácson lesznek.
“Fő kötelességünk egy átlátható, korrekt üzletmenet folytatása, úgy vélem, ha valaki nem hisz benne, hogy képes erre, annak nem itt van a helye. És ha mi nem gondolnánk, hogy képesek vagyunk minderre, akkor nem is lennénk itt.”– mondta a Marussia vezetője.

derapate.it