Forma1-Live.hu

A Williams bebiztosította magát

A Williams istálló gárdája komoly átalakuláson ment keresztül az elmúlt pár hónapban, mind szervezeti, mind pedig személyi fronton egyaránt. Claire Williams úgy gondolja, hogy ezekkel a lépésekkel hosszú távon bebiztosították magukat a Forma-1-ben és ki tudnak törni a középkategóriás szintről és újra az élmezőnyben szerepelhetnek.

A Williams istálló az egyik legrégibb, a Forma-1 történelmében, hiszen 1978 óta szerepelnek a király kategóriában, melyben ezidáig 9 konstruktőri és 7 egyéni címet szereztek. Ehhez jön még 114 futam győzelmük, mellyel minden idők egyik legsikeresebb alakulata, azonban az elmúlt egy évtizedben középcsapattá fejlődött vissza.

Éppen ezért, tudatosan megkezdték a személyi változtatásokat és új gárdával vágnak bele a következő néhány szezonba. Ami az újabb személyi változásokat illeti, a teljesség igénye nélkül: Jakob Andreasen (Force India), Craig Wilson (Mercedes), Rod Nelson (Lotus), azonban a legnagyobb változás technikai igazgatói poszton következett be, a Marussiától érkezett Pat Symonds. Ő volt a felelőse a csapatstruktúra átalakításának.

Versenyző poszton is komoly csere ment végbe, hiszen Pastor Maldonado, az őt támogató PDVSA-val együtt elhagyta a csapatot, azonban a helyére Felipe Massa érkezett.

Claire Williams a gárda csapatfőnök helyettese a brit Autosport lapnak nyilatkozta:
„Minden, amit véghez vittünk eddig, azt a Williams hosszú távú jövőjének érdekében tettük. Ez csak a kezdet, hiszen a sikeres szereplésen még dolgoznunk kell.”