Forma1-Live.hu

A Williamsnél folytatja pályafutását a Marussia technikai igazgatója

A Williams technikai igazgatója, Mike Coughlan azonnali hatállyal elhagyja a csapatot, helyére a Marussiától távozó Pat Symonds érkezik. Mike Coughlan 2011-ben érkezett az istállóhoz, de a gyenge eredmények miatt most azonnali hatállyal távozik.

A Forma-1 történetének harmadik legsikeresebb istállója rendkívül gyengén teljesít a 2013-as idényben: az eddig lezajlott 9 futam során még pontot sem tudtak szerezni, és nem ritka, hogy Pastor Maldonado vagy Valtteri Bottas még a Q2-be sem tud bekerülni az időmérőn. A csapat alapítója, Frank Williams reméli, hogy a korábban a Benettont és a Renault-t is világbajnoki címekhez segítő Symonds a grove-i istállót is fellendítheti.

„A szakmai képességei és a sportban elért sikerei magukért beszélnek. Biztos vagyok benne, hogy a tudása és a vezetői képességei jelentős mértékben hozzásegíthetnek minket ahhoz a sikerhez, aminek eléréséért mindannyian keményen dolgozunk a Williamsnél” – nyilatkozta Frank Williams.

Symonds a 2008-as szingapúri botrányban vállalt szerepe miatt ( Szingapurban volt a sportág történetének első éjszakai futama, amit kivilágított aszfaltcsíkon bonyolítanak le. Itt történt 2008-ban a Crash-Gate botránynéven elhíresült incidens, amikor is a Renault-s brazil Nelson Piquet Jr. felettesei utasítására a szűk városi pályán autóját szándékosan a falhoz csapta – veszélyeztetve ezzel versenyzőtársait és a nézőket is – hogy ezzel csapattársát, a 2-szeres világbajnok spanyol Fernando Alonsót győzelemhez segítse) két évre kénytelen volt távol maradni a Forma-1-től, 2011-ben azonban tanácsadói szerepkörben kezdett dolgozni a Marussiánál. Bár egyre fontosabb pozícióba került az istállónál, elfogadta a Williams ajánlatát – mint elmondta, megtiszteltetésnek érzi, hogy egy ilyen sikeres múlttal rendelkező csapatnál folytathatja a karrierjét.