Forma1-Live.hu

Álomcsapat a Sauber Sutilnak

Adrian Sutil “álomcsapatnak” nevezte a Sauber istállót, ahova a 2013-as szezont követően igazolt. 

Sutil 2007 óta versenyzett előző csapatánál a Force Indiánál (2007-ben még Spyker néven), ahonnan a szezonzáró Brazil nagydíj után távozott. A téli átigazolásával bebiztosította szereplését a Forma-1 2014-es szezonjában.

“Már régebb óta kapcsolatban voltam velük,” mondta Sutil Sky Sports-nak. “2012 februárjában Monisha Kaltenborn felkeresett engem és azóta kapcsolatban állok velük. Eközben még egy évet versenyeztem a Force Indiával, de a szezon végén úgy gondoltam és éreztem, váltanom kell.” 

“A Sauber egy nagyon jó csapat számomra, hiszen nem messze lakom tőlük. Élvezem azt, hogy nem kell többé olyan sokat utaznom, csak egy órányira van a központ, így az időmet eredményesebben tudom kihasználni. Szóval ez egy álomcsapat számomra és örülök, hogy a jövőben a csapatuk tagja lehetek.” 

Sutilnak ez egy érdekes helyzet, hiszen nagyfokú szabályváltozásokkal egy időben váltott csapatot.

“Az autó jól néz ki, de hát mit is mondhatnék? Nincsen kiindulási alapunk, csak az, hogy az orr rész egy kicsit furcsa lesz, de úgy gondolom, mindenki ugyanebben a cipőben jár. Még korai bármit is mondani, Jerezben minden kiderül. Minden bizonnyal izgalmas lesz. Nem mindenkinek lesz teljesen kész az autója és ezért is lesz izgalmas. Új előírások, indulás egy másik csapattal, új autó, minden új. Tehát ez jó.”