Forma1-Live.hu

Alonso és Vergne is megúszta

A Versenybíróság meghozta döntését a Fernando Alonso és Jean-Eric Vergne incidenséről, miszerint a spanyol pályaelhagyásos előzése szabálytalan volt ugyan viszont egy ütközést kerültek ki ezzel és ezzel Alonso semmilyen előnyre nem tett szert.

A Ferrari pilótája a bokszkiállása után gyorsan érkezett vissza a pályára és ezt Vergne nem látta, így Alonso, hogy a balesetet elkerülje,a rázóköveken áthajtva levágta a kanyart,így maga mögött hagyva a franciát. Az eset után a 4 fős versenybírák csapata jelezte, hogy futam után vizsgálják az ügyet. Mind a pályaelhagyás és az előnyszerzés is nyilvánvalónak tűnt, azonban úgy ítélték meg, hogy nem osztanak büntetést.

„A bírák úgy ítélték meg, hogy a 3-as számú autónak nem volt más választása, minthogy a pályát elhagyva kikerülje a 18-as rajtszámú járművet, hiszen az vészesen közel került hozzá. A 18-as rajtszámú autónak a gumijai már kopottak voltak és már a kanyarban járt, amikor a 3-as számú kifutott a bokszutcából. A telemetriai adatok alapján kiderült, hogy a 3-as rajtszámú autó sokkal gyorsabb volt az új, lágy keverékű gumikon, és tetemes előnyben volt a pálya azon harmadában. A versenyzők magyarázata is kielégítő volt. Ezért a bíróság azt a döntést hozta, hogy egyik autó sem tudta elkerülni az incidenst, de egyikük sem szerzett előnyt általa.” – dokumentálta az eseményt az FIA.

Friss videók!